Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μείωση προστίμων και "τακτοποίηση" με το παρελθόν για τα αυθαίρετα

Το Υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλει ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα με τα αυθαίρετα μειώνοντας τα τσουχτερά πρόστιμα και κάνοντας "τακτοποίηση" με το παρελθόν.

Χωρίς διόδια η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα

Σύμφωνα με την τροχαία σήμερα αλλά και αύριο Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να αναχωρήσει το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων από την Αθήνα, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από την Δευτέρα του Πάσχα. Η τροχαία λοιπόν βρίσκεται σε επιφυλακή εντός αλλά και εκτός της πρωτεύουσας…

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο Απρίλης και οι Γιορτές του

Η σημαντικότερη γιορτή του Απρίλη είναι του Αγίου Γεωργίου στις 23. Αν συμπέσει μέσα στη Σαρακοστή, η γιορτή μεταφέρεται την Τρίτη της Λαμπρής. Το όνομα Γιώργος είναι πολύ συνηθισμένο και πολλοί γιορτάζουν του Αγίου Γεωργίου. Τις περισσότερες χρονιές, το Πάσχα που είναι κινητή γιορτή, πέφτει μέσα στον Απρίλη.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Φίλες και φίλοι γειά σας,

Μιας και βρισκόμαστε στην ηλεκτρονική εποχή, μιας και το ίντερνετ είναι πλέον τρόπος ζωής σχεδόν όλων μας, αποφάσισα να φτιάξω αυτό το blog προκειμένου να επικοινωνούμε, να εκφράζουμε τη γνώμη μας ελεύθερα, να ενημερωνόμαστε για διάφορα θέματα και φυσικά να μπορούμε να κάνουμε και έναν ηλεκτρονικό διάλογο. Πιστεύω πως η ελεύθερη έκφραση της γνώμης μας, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων απουσιάζουν δυστυχώς από τη ζωή μας.
Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσα και θα προκαλούσα τους αναγνώστες να προσθέτουν τα σχόλιά τους, τις απόψεις τους ή/και να στέλνουν κείμενα προς δημοσίευση. Τα θέματα θα είναι ποικίλα, τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά. Άλλωστε είναι πράγματι τόσα πολλά τα θέματα που μας αφορούν, τόσο εδώ στο Θιάκι όσο στην υπόλοιπη Ελλάδα ακόμα και στον υπόλοιπο κόσμο.
Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των παθών, όπως αλλοιώς ονομάζεται, αναμένοντας την Ανάσταση. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι μήπως για το Θιάκι η εβδομάδα των παθών άρχισε πολύ νωρίτερα και μήπως η Ανάσταση θα έλθει πολύ αργότερα; Προσπαθώ να κατανοήσω το γιατί, αλλά μου είναι δύσκολο. Έχω την εντύπωση ότι γινόμαστε μίζεροι με πράγματα ανάξια και αδιαφορούμε για άλλα πράγματα που θα βοηθούσαν να αλλάξουμε αυτή την καθημερινότητά μας.
Πάντα με εντυπωσίαζε το γεγονός ότι στα Επτάνησα ιδρύθηκε η πρώτη φιλοσοφική σχολή της Ελλάδας, το πρώτο Πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι εμείς οι επτανήσιοι έχουμε κάτι το ιδιαίτερο στο πνεύμα μας, έχουμε μια φιλοσοφική σκέψη και μια στωικότητα ξέχωρη από εκείνη των υπολοίπων Ελλήνων. Αυτό το "πιστεύω" μου έρχεται σε αντίφαση με ότι βλέπω γύρω μου και ζω καθημερινά. Όμως ας μην σας κουράσω άλλο με τέτοιους προβληματισμούς.
Εύχομαι σε όλους και όλες
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,
κι αν τύχει να είναι και πνευματική ακόμα καλύτερα.