Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τακτοποίηση θεμάτων σχέσης Δημάρχου & υπαλλήλων

Ο Δήμαρχός μας αποφάσισε να τακτοποιήσει κάποια θέματα που αφορούν στη σχέση του με τους υπαλλήλους του Δήμου και κάποια άλλα που αφορούν την εικόνα τους στην τοπική κοινωνία.


Διαβάζοντας λοιπόν την περί ης ο λόγος επιστολή που αναρτήθηκε στο site του Δήμου, μου δημιουργούνται κάποια ερωτήματα, όπως, γιατί δεν εξαντλούνταν οι ετήσιες άδειες των υπαλλήλων μέσα στο τρέχον διαχειριστικό έτος; Λογικά, ή για λόγους υπηρεσιακούς δεν εγκρίνονταν οι άδειες ή δεν τις ζητούσαν οι υπάλληλοι ή δεν υπήρχε υπεύθυνος προσωπικού. Δηλαδή τρεις λαλούν και δυό χορεύουν... στο Δημοτικό Μέγαρο.
Τώρα αυτό το "κόλπο" με τα ρεπό και τις υπερωρίες πάλι, δεν το καταλαβαίνω. Γιατί τα ρεπό δεν δίνονταν κανονικά; Η υπηρεσία δεν είχε την ευχέρια να δώσει ρεπό στους υπαλλήλους; Τόση δουλειά είχαν; Και αν αυτό ισχύει τώρα ξαφνικά τι έγινε; Μήπως άρχισαν οι υπάλληλοι να είναι πιο αποδοτικοί ή μήπως αυξήθηκαν απότομα και τα προλαβαίνουν όλα εντός ωραρίου και με ρεπό; Α!!! κατάλαβα μάλλον στους "νέους" ειδικούς συμβούλους και εθελοντές είναι η λύση, αυτοί θα κάνουν τη διαφορά, προφανώς, και τη δουλειά που δεν προλαβαίνουν οι υπάλληλοι.
Αφήστε δε εκείνο το "υπέροχο" με τους καφέδες και τα σάντουιτς. Και μιας και η εικόνα των υπαλλήλων με τους καφέδες στα χέρια και τα σάντουιτς είναι υποτιμητική, ο Δήμαρχος βρήκε λύση. Οι υπηρεσίες θα προμηθευτούν με καφετιέρες που θα φτιάχνουν όλα τα είδη καφέδων (και καπουτσίνο;) και όλα τα απαραίτητα υλικά θα τα παρέχει ο Δήμος. Σε ποιό κωδικό του προϋπολογισμού αναφέρονται τα εν λόγω κονδύλια; Αν αυτό είναι ένα κονδύλι που θα βαρύνει και τη δική μου τσέπη (ως φορολογούμενου πολίτη) έχω να προτείνω λύση. "Παιδιά" (όπως λέει και ο Δήμαρχος) πάρτε καλές καφετιέρες να 'ρχόμαστε κι εμείς για καφέ. Όχι τσάμπα, θα δίνουμε τον οβολό μας και θα καταργήσουμε τις καφετέριες που υπάρχουν στο Βαθύ. Τι είπατε; Τι θα κάνουν οι καφετέριες; Ε! καλά τώρα, ας είχαν μυαλό να "αποστέλλουν" τα καφεδάκια στα γραφεία των υπαλλήλων του Δήμου και όχι μόνο στο γραφείο του Δημάρχου.
Ακόμα όμως έχω απορία για το τι θα γίνει με τα σάντουιτς. Θα δημιουργήσει ο Δήμος κυλικείο ή θα πρέπει οι υπάλληλοι να κάνουν δίαιτα; Άλλωστε τώρα και με την περίοδο λιτότητας που διανύουμε μπορεί να βραβευθεί ο Δήμος μας και ως πρωτοπορειακό παράδειγμα.
Άντε παιδιά και εις ανώτερα..........

Δεν υπάρχουν σχόλια: