Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πλειοψηφία & Αντιπολίτευση του Δήμου μας

Νέα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου μας με θέμα "ΝΑ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ". Υποθέτω πως ο σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να καταδείξει δημόσια τις δράσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα τις ενέργειές της σχετικά με τις υπερβατικές συμπεριφορές της πλειοψηφίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όμως δεν ξέρω αν διαβάσατε προσεκτικά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, αλλά εγώ παρατήρησα κάποια πράγματα που θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας και φυσικά περιμένω και σχόλια που ίσως βοηθήσουν να καταλάβουμε τι γίνεται στο Θιάκι.
Διαβάζω από τα αναρτημένα έγγραφα ένα έγγραφο από τη Δ/νση Διοίκηση & Οικ/κου της Κεφαλονιάς που ως συνημμένη έχει μία επιστολή του κ. Θανάση Λιβιτσάνη η οποία διαβάστηκε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα, από όσο θυμάμαι, είχε ζητηθεί να καταχωρηθεί στα πρακτικά. Η επιστολή αυτή εστάλει στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην Πάτρα, και ο Γ.Γ. την προώθησε στην αρμόδια υπηρεσία στην Κεφαλονιά. Το ίδιο συμβαίνει και με επόμενη αναφορά του κ. Χρήστου Σκληρού.  Παρακάτω βλέπω μία επιστολή - καταγγελία του πρώην Δημάρχου κ. Τηλέμαχου Καραβία, η οποία εστάλει, στον ίδιο με τις προηγούμενες παραλήπτη, αλλά φαίνεται να ακολούθησε άλλη πορεία.
Στο σημείο αυτό λοιπόν κατ' αρχήν θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα. Κατ' αρχήν διαπιστώνω ότι οι επιστολές των δύο Δημοτικών Συμβούλων έχουν πρωτοκολληθεί από το γραφείο του Γ.Γ., η δε τρίτη επιστολή (αυτή του κ. Καραβία) τιτλοφορείται ως επιστολή - καταγγελία και αιτείται τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων του Δημάρχου μας κ. Γ. Κασσιανού.
Γιατί άραγε οι επιστολές των κ.κ. Λιβιτσάνη και Σκληρού έχουν σταλεί πρώτα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κ. Καραβία;
Δεν υπάρχει έλεγχος εφαρμογής νομιμότητας στον "Καλλικράτη";
Τι κάνει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας; Αν το "Κτηματολόγιο" που θέλει να φτιάξει ο Δήμαρχος είναι μη σύννομο τότε η Περιφέρεια τι απάντησε στα ανάλογα κονδύλια του δημοτικού προϋπολογισμού;
Γιατί στην ιστοσελίδα του Δήμου αναρτήθηκαν μόνο αυτά τα έγγραφα της Περιφέρειας; μήπως υπάρχουν κι άλλα ανάλογα και δεν τα γνωρίζουμε;
Ο Δήμος θα αναρτήσει την απάντησή του σχετικά με την καταγγελία του κ. Καραβία; γιατί σχετικά με τις άλλες, αναγκαστικά θα δούμε Δημοτικά Συμβούλια και αποφάσεις.
Τι γίνεται τελικά στο Δήμο μας;
Ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο;
Που είναι τα έργα που έχει εξαγγήλει ο Δήμαρχος;
Το καλοκαίρι θα έχουμε νερό;
Τέτοια είναι τα ερωτήματα νομίζω που τριβελίζουν τα κεφάλια όλων μας και όχι το "Με τι ασχολείται η αντιπολίτευση". Στο κάτω κάτω αυτός είναι ο ρόλος της, να διαφωνεί, να προτείνει, να διορθώνει και να καταψηφίζει, αλλοιώς θα ήταν συμπολίτευση. Και αν η συμπολίτευση λειτουργεί έκνομα τότε καλά κάνει και μας καταδεικνύει τι κάνει η αντιπολίτευση, να μαθαίνουμε και να παρακολουθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: