Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Εν όψει νέας τουριστικής σεζόν...

Όπως όλοι γνωρίζουμε βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν 2011. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε, ν' ανασκουμπωθούμε, ν' αρχίσουμε να στρωνόμαστε στη δουλειά και να αναζητήσουμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους προώθησης του νησιού μας. Εμείς οι "ιντερνετάκηδες" αρχίζουμε να σερφάρουμε ψάχνοντας για ό,τι μπορεί να βοηθήσει. Από την άλλη πλευρά έχουμε, φαντάζομαι, στο πλευρό μας την τοπική αρχή μας, γιατί εκτός άλλων ο Δήμαρχος ήταν διδάκτωρ του χώρου. Σε μια τέτοια αναζήτησή μου άρχισα να "πλοηγούμαι" στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης, και να τι βρήκα!!!
  1. Στη σελίδα Πολιτισμός βρήκα κάτι που με ζουμ 200% δεν διαβάζεις τίποτα, όμως έχει φωτογραφιούλες και σχεδιαγράμματα.
  2. Στη σελίδα Δημοτική Πινακοθήκη ανακάλυψα ότι σαν νομικό πρόσωπο υπάρχει, διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων κλπ, κλπ.
  3. Έχουμε Δημοτικό Ωδείο
  4. Έχουμε Δημοτική Βιβλιοθήκη, με ωράριο λειτουργίας (σας συνιστώ να μην κουβαληθείτε ακόμα...)
  5. Στη σελίδα Οικονομία, έμαθα ότι διαθέτουμε σεμινάρια αγροτών για βιολογικές καλλιέργιες, Ποιοτικό εκσυγχρονισμό μικρών καταλυμάτων, αλλά και αγροτοτουρισμό.
Αλλά μη σας χαλάσω άλλο την έκπληξη, περιηγηθείτε σε ολόκληρη την ιστοσελίδα του Δήμου μας (ειδικά στον Τουριστικό Οδηγό) και θα δείτε ότι τελικά η ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από έναν πίνακα ανακοινώσεων και δελτίων τύπου.
Νομίζω πως κάποιος "φωστήρας" εκ των υπευθύνων πρέπει να ρίξει μια ματιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης, και όχι να την βλέπουνε ως ένα "εικονικό πίνακα ανακοινώσεων". Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε στην τύχη της την διαδικτυακή προβολή του Θιακιού και μάλιστα μέσα από την "επισημότερη" ιστοσελίδα προβολής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: