Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ιθάκης, μέρος δεύτερο....

Φαίνεται πως με μια μικρή καθυστέρηση η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ιθάκης θυμήθηκε το σύνθημα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαιώνοντας το κείμενο του αναγνώστη μας "ΠΑΣΟΚΟΣ της 3/9/74" έβγαλε την ανακοίνωση, η οποία έγινε αιτία διαξιφισμών σχολίων στο παρών blog. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Εν όψει νέας τουριστικής σεζόν...

Όπως όλοι γνωρίζουμε βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν 2011. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε, ν' ανασκουμπωθούμε, ν' αρχίσουμε να στρωνόμαστε στη δουλειά και να αναζητήσουμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους προώθησης του νησιού μας. Εμείς οι "ιντερνετάκηδες" αρχίζουμε να σερφάρουμε ψάχνοντας για ό,τι μπορεί να βοηθήσει. Από την άλλη πλευρά έχουμε, φαντάζομαι, στο πλευρό μας την τοπική αρχή μας, γιατί εκτός άλλων ο Δήμαρχος ήταν διδάκτωρ του χώρου. Σε μια τέτοια αναζήτησή μου άρχισα να "πλοηγούμαι" στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης, και να τι βρήκα!!!
  1. Στη σελίδα Πολιτισμός βρήκα κάτι που με ζουμ 200% δεν διαβάζεις τίποτα, όμως έχει φωτογραφιούλες και σχεδιαγράμματα.
  2. Στη σελίδα Δημοτική Πινακοθήκη ανακάλυψα ότι σαν νομικό πρόσωπο υπάρχει, διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων κλπ, κλπ.
  3. Έχουμε Δημοτικό Ωδείο
  4. Έχουμε Δημοτική Βιβλιοθήκη, με ωράριο λειτουργίας (σας συνιστώ να μην κουβαληθείτε ακόμα...)
  5. Στη σελίδα Οικονομία, έμαθα ότι διαθέτουμε σεμινάρια αγροτών για βιολογικές καλλιέργιες, Ποιοτικό εκσυγχρονισμό μικρών καταλυμάτων, αλλά και αγροτοτουρισμό.
Αλλά μη σας χαλάσω άλλο την έκπληξη, περιηγηθείτε σε ολόκληρη την ιστοσελίδα του Δήμου μας (ειδικά στον Τουριστικό Οδηγό) και θα δείτε ότι τελικά η ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από έναν πίνακα ανακοινώσεων και δελτίων τύπου.
Νομίζω πως κάποιος "φωστήρας" εκ των υπευθύνων πρέπει να ρίξει μια ματιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης, και όχι να την βλέπουνε ως ένα "εικονικό πίνακα ανακοινώσεων". Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε στην τύχη της την διαδικτυακή προβολή του Θιακιού και μάλιστα μέσα από την "επισημότερη" ιστοσελίδα προβολής του.

Τακτοποίηση θεμάτων σχέσης Δημάρχου & υπαλλήλων

Ο Δήμαρχός μας αποφάσισε να τακτοποιήσει κάποια θέματα που αφορούν στη σχέση του με τους υπαλλήλους του Δήμου και κάποια άλλα που αφορούν την εικόνα τους στην τοπική κοινωνία.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σημείωμα του "συγγραφέα"

Φίλες και φίλοι, θέλω απλά να υπενθυμίσω ότι στο παρόν blog τα σχόλια, οι συζητήσεις και γενικότερα η ανταλλαγή απόψεων είναι καλοδεχούμενα. Για το λόγο αυτό θέλω να υπενθυμίσω ότι μπορείτε να βλέπετε τα τυχόντα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση, εκεί όπου αναφέρεται ο αριθμός των σχολίων που είναι δημοσιευμένα. Πατώντας στα σχόλια θα δείτε να ανοίγει ένα νέο παράθυρο με τα σχόλια, πλήρη.
Σ' αυτό το blog μιλάμε ελεύθερα και δεν λογοκρίνεται κανείς, εκτός κι αν είναι χυδαιολόγος, υβριστικός και αντίθετος με τα "χρηστά ήθη" του ελεύθερου διαλόγου.

Οβελίας "έκανε φτερά" μαζί με τη σούβλα

Πραγματικά πολλά έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στη ζωή μας και πολλά έχουμε ακούσει να συμβαίνουν, αλλά αυτό...!!!
Στην Πάτρα, στην περιοχή προσφυγικών, συνέβει το πρωτάκουστο. Ένας άνδρας ετοίμασε τα κάρβουνα και όλα τα συναφή προκειμένου να ψήσει το αρνί του την Κυριακή του Πάσχα, ως είθισται, έκανε όμως το.... λάθος να αφήσει τη σούβλα με το αρνί και να μπει στην κουζίνα του για να πάρει κάποια ακόμα σύνεργα πριν ακόμα ανάψει τη φωτιά. Όταν όμως επέστρεψε διαπίστωσε πως ο οβελίας με τη σούβλα είχαν "κάνει φτερά".
Εκτιμάται ότι μάλλον κάποιοι πεινασμένοι αλλοδαποί βρήκαν την ευκαιρία να χορτάσουν την πείνα τους, σε αντίθεση με την οικογένεια του "φίλου" μας που μάλλον έκαναν Πάσχα μόνο με αβγά και τσουρέκια.

Και μη χειρότερα....

ΙΘΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ

Μήνυμα από αναγνώστη
Στα πλαίσια της ψευδολογίας, που τις τελευταίες ημέρες έχει φτάσει στα όρια της μπουρδολογίας, ο Ανώτατος Άρχων που θεωρεί ότι είναι Καίσαρας, κατεβαίνοντας καθημερινά τον κατήφορο χωρίς φρένα, διαδίδει ψεύδη ανεβάζοντας παράσταση στο θέατρο δρόμου του καθημερινού του παραλόγου, του προερχόμενου βεβαίως από ασχετοσύνη και από ανεπάρκεια. Το τελευταίο μονόπρακτο έχει τον τίτλο "Μπαζόνοντας Το Αλιευτικό Καταφύγιο Του Πίσω Αετού", το οποίο το εντάσσει κι αυτό στα σπουδαία και μεγάλα έργα (αλίμονό μας), που έχει εξαγγείλει για να ξεγελάσει τους ιθαγενείς. Κρίμα όμως για τον "καλλιτέχνη", τον κατάλαβαν όλοι ότι είναι ατάλαντος, τα χειροκροτήματα τέλειωσαν απότομα και άρχισε το γιουχάϊσματης πλατείας. Ακολουθούν τώρα γιαούρτια; ντομάτες; άλλα ζαρζαβατικά; θα σας γελάσω... 
 Το προηγούμενο μονόπρακτο είχε τίτλο "Πληρώνω Την Περίφραξη Του Αρχαιολογικού Χώρου Εξωγής Από Την Τσέπη Μου", αλλά μάταια και στη λούφα περιμένει ο δόλιος να πάρει τα χρήματα αυτά από την προγραμματική σύμβαση των 115.000 € που έδωσε η πρώην Νομαρχία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον Αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Αθανασίου, γι' αυτό και η πολυδιαφημισμένη περίφραξη έχει προχωρήσει μόνο 10 μέτρα από τα 700.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πλειοψηφία & Αντιπολίτευση του Δήμου μας

Νέα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου μας με θέμα "ΝΑ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ". Υποθέτω πως ο σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να καταδείξει δημόσια τις δράσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα τις ενέργειές της σχετικά με τις υπερβατικές συμπεριφορές της πλειοψηφίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΓΙΑ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΙΘΑΚΗΣ & ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΘΑΚΗΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι η συντονιστική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ιθάκης εξέδωσε απόφαση μετά από συνεδριάση που έγινε προ δεκαημέρου, στην οποία καταγγέλει τον Δήμαρχο Ιθάκης για αντιδημοκρατική συμεπριφορά και τραμπουκισμούς.
Αυτήν την απόφαση κάποιος "υψηλά" ιστάμενος κομματικά (σε τοπικό επίπεδο) εμπόδισε να κυκλοφορήσει και να γίνει γνωστή η απόφαση στην κοινωνία της Ιθάκης.
Από τραμπουκισμούς άλλο τίποτε!!!
Δεν ντρεπόμαστε;

ΠΑΣΟΚΟΣ της 3/9/74